Je ťažké dosiahnuť svoj cieľ, ale len ten, kto pre svoj cieľ niečo urobí, môže byť spokojný...

Šaláty

28. srpna 2008 v 14:10 | cassie |  Chudnutie

Banánový salát s mladým hráškem

Suroviny:
  • 150 g lusků mladého hrášku
  • 80 g červené cibule
  • 200 g uzených drůbežích stehýnek
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 lžíce růžového pepře
  • 150 g nízkotučného jogurtu
  • 2 lžíce hořčice, sůl, pepř
  • 3 lžíce octa s kapkou sherry
  • 5 lžic najemno nasekané bylinkové směsi (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ledový salát střední velikosti
  • 5 banánů Chiquita
Příprava:
Očistíme mladé lusky a hodíme je na cca 2 mi­nuty do vroucí slané vody. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Nakrájíme drůbeží maso na kostky a rajčátka cherry rozpůlíme. Růžový pepř roztlučeme na jemný prášek. Smícháme jogurt s 5 lžícemi vody, octem se sherry, bylin­kami, solí, pepřem a olivovým olejem.

Odloupneme 4 pěkné listy ze salátu, zbytek nakrájíme na kousky. Oloupeme banány a nakrájíme je na tenká kolečka. Smícháme mladé lusky s cibulí, uzeným drůbežím masem, rajčaty a růžovým pepřem. Servírujeme na salátových listech zakapané jogurtovým dresinkem.

Počet porcí: 4-6

Insalata Mista

Suroviny:
  • 10 listů různých salátů (ledový, rukola, římský, pekingský, radicchio)
  • 2 vejce
  • 2 žampiony
  • 1 menší okurka
  • 5 zelených oliv
  • 5 černých oliv
  • Italská salátová zálivka Knorr

Příprava:
Italskou salátovou zálivku Knorr připravíme podle návodu na obalu. Vejce vaříme v osolené vodě asi 5 minut, aby byla na­tvrdo. Listy všech druhů sálátu pečlivě opereme ve studené vodě, ne­cháme okapat, potom natrháme na kousky. Okurku nakrá­jíme na kolečka, žampiony na čtvrtky, přidáme černé a zelené olivy a pro­mí­cháme se salátovými listy. Na závěr přidáme nakrájené vajíčko a pře­lijeme zálivkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 min.
Náročnost: 1

Melounový salát

Suroviny:
  • 1 meloun galia
  • 1 meloun kantalup (cantaloupe)
  • 1 vodní meloun
  • 50 g kokosových vloček
  • 2 limetky, 1 svazek máty
  • 5 banánů Chiquita
  • 2 lžičky cukru

Příprava:
Melouny galia a kantalup roz­krojíme na poloviny a lžičkou vybereme semínka. Dlabá­t­kem vykrajujeme z dužiny ku­ličky. Vodní meloun rozkrojíme stylem cik-cak a opět dlabát­kem vydlabeme dužinu. Koko­sové vločky opražíme dozla­tova. Ostrouháme kůru z jedné limetky, pak ji rozkrojíme a vymačkáme šťávu.

Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Oloupané banány nakrájíme na kolečka. Šťávu z limetek osladíme cukrem. Smí­cháme melounové kuličky, banán, lístky máty, kůru a šťávu z limetky a poté marinujeme 10 minut v chladu. Servírujeme salát ve vydlabané polovině vodního melounu, ozdobený kokosovými vločkami.

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 30+10 min.
Náročnost:2

Okurkový salát s křehkým tuňákem

Suroviny:
  • 1 okurka
  • 1 lžíce majonézy Hellmann's Yofresh
  • 1 lžíce nízkotučného jogurtu
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného kopru
  • 1 stroužek česneku,
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • 400 g tuňáka
  • sezamová semínka
  • 4 lžíce olivového oleje

Příprava:
Okurku podélně nakrájíme škrabkou na zele­ninu na tenké dlouhé plátky, dáme do mísy, smícháme s majonézou, jogurtem, koprem, lisovaným česnekem, citronovou šťávou a lehce osolíme. Necháme odležet. Mezitím nakrájíme tuňáka na špalíčky, osolíme a obalíme v sezamovém semínku.

V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran orestujeme tuňáka (opečeme jen povrch špalíčků, uvnitř musí maso zůstat nepro­pe­čené). Opečené špalíčky masa nakrájíme na plátky a podáváme s okurkovým salátem.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min.
Náročnost:1

Barevný salát

Suroviny:
  • 1 středně velká hlávka salátu
  • 1 malá okurka
  • 3 rajčata zbavená slupky (nebo mistička cherry rajčátek)
  • 1 mladá mrkev
  • 1 malá konzerva kukuřice
  • 3 lžičky mandlových lupínků
  • Knorr salátová zálivka koprová

Příprava:
Zálivku připravíme podle návodu. Listy salátu natrháme, okurku nakrájíme na kolečka i se slupkou. Cherry rajčátka rozpůlíme, normální pokrájíme na čtvrtky. Vše smícháme ve větší míse a přelijeme zálivkou. Porce před podá­váním posypeme mandlovými lupínky a nahrubo nastrouhanou mrkví.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 min.
Náročnost:1
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama